Ontdek de (on)bekende wereld van het weven. Het weversvak is een heel uitgebreid ambacht met ongekende mogelijkheden. Van heel eenvoudig weven tot complexe patronen. In het atelier werken we zoveel mogelijk vanaf het basisprincipe van weven, van waaruit we stapsgewijs naar complexere patronen, kelim, figuratief (gobelin)- en experimenteel weven toewerken.

De lessen worden het hele weefjaar door gegeven. Deze loopt van september tot medio juli en men kan -bij voldoende plaats- op elk moment van het jaar starten. Binnen genoemd jaar is een mogelijkheid om een zogeheten “Snuffelcursus” te volgen. Dat zijn 8 lessen op de maandagmiddag waar men kan ervaren de basistechnieken. Geef dan wel even aan of je zo’n snuffelperiode wilt.

De groepjes zijn gemengd, beginners zitten bij (ver)gevorderden. Wat veelal in positieve zin het leerproces van beide partijen beïnvloedt.

Beginners starten met het leren opzetten van een eenvoudige schering op een tafelgetouw en leren spelenderwijs de basistechnieken van het weven nl. linnenbinding, keper en varianten daarop. De (ver)gevorderden maken hun eigen stoffen, omslagdoeken, wandobjecten, wandkleden of kiezen hun projecten. Ik begeleid tijdens genoemde processen het technische deel. Want ieder geeft zelf aan waar hij/zij aan toe is. Er wordt dus niet op klassikale wijze lesgegeven, maar meer individueel gericht.

De lessen worden gegeven op:

  • Maandag (middag)  13:00 tot 15:30 uur

  • Vrijdag (ochtend)  10:30 tot 13:00 uur

“Weeflessen bij Margaret Sabee Weefkunst”

Het hele cursusjaar loopt vanaf september tot medio juli. Kunt u een les niet, dan kan deze eventueel binnen een week op een van andere cursustijd worden ingehaald. Na die week komt de les te vervallen.

De prijzen zijn voor 10 lessen à 2 uur hetzelfde als voor 8 lessen à 2 1/2 uur t.w.v. € 210,00.

Deze prijzen zijn inclusief gebruik van weefgetouw met bijbehorend gereedschap, koffie/thee, exclusief materiaalgebruik.

Er is wol, katoen, linnen en fantasiedraad te koop. Ook is verkoop van getouwen en onderdelen mogelijk, ook 2de hands. Geadviseerd wordt dit onder begeleiding, in het atelier, aan te schaffen.

Enkele reacties van de cursisten zelf over de lessen en de begeleiding:

“Er wordt naar je talenten gekeken”,… “Ze laat je vrij, maar steunt en stuurt aan waar nodig”,… “Je wordt goed begeleid en er is veel ruimte voor individuele wensen”,… “Je kan je eigen tempo bepalen en wordt geholpen in het zoeken naar uitdagingen,…”

“..Er heerst een fijne atmosfeer in het atelier”, ….”Je voelt dat ze houdt van lesgeven”,…”Ze weet wat ze doet en geeft deskundige begeleiding”, “… Ze geeft je zelfvertrouwen“.

“Ik vind je lessen heel plezierig en vind je een fijne docente!